+32 (0)14/960169 info@bdprojects.be

Of we nu particulier of zakelijk bezig zijn, heeft weinig belang. Meer en meer mensen vinden het belangrijk om online aanwezig te zijn. Dit betekent niet alleen gebruik maken van sociale media, maar in vele gevallen ook een eigen website. Velen voelen zich geroepen om een eigen website te bouwen en online te zetten. Anderen besteden dit werk liever uit aan professionele webdesigners. Voor welke manier van werken u ook kiest, maakt niet zoveel uit. De content of inhoud die u op uw toekomstige webstek aanbiedt, is des te belangrijker. Een moderne, aantrekkelijke website met vele bezoekers hebben, dat krijgt u niet zomaar voor elkaar. Dat is iets dat u moet verdienen. Daarom besteden we nu even tijd aan de inhoud waarmee u bezoekers naar uw website kunt lokken en hoe u ervoor kunt zorgen dat mensen ook op de site blijven rondhangen om de inhoud ervan van naderbij te bekijken.

Goede teksten

De meeste mensen die met een eigen website beginnen, hebben een verhaal te vertellen. Jammer genoeg blijft het daar in vele gevallen ook bij. Deze webmasters vertellen hun verhaal of dat van hun klant en daar blijft het ook bij. Ze gebruiken wel de juiste zoekwoorden, zodat de webstek gevonden kan worden, maar vanuit het oogpunt van potentiële bezoekers boeit dit niet. Een website die enkel uit tekst bestaat is voorgoed verleden tijd. In de late jaren ‘90 vonden we het een wonder dat teksten zomaar online stonden. Nu komt u daar echt niet mee weg! Goede foto’s of video’s zijn wel degelijk belangrijk voor een website.

Wat betekent dit? Goede foto’s of video’s?

Hoewel we allemaal van websites houden die niet alleen tekst, maar ook leuke foto’s en video’s tonen, is het soms niet zo evident om een site van goede foto’s en video’s te voorzien. We denken dan aan bepaalde onderwerpen die moeilijk visueel voorgesteld kunnen worden. Schrijven of postzegels verzamelen zijn hier maar een paar voorbeelden van. We hadden hier ook andere activiteiten kunnen vermelden, maar we wilden u een idee geven van wat we willen zeggen. Sommige onderwerpen lenen zich er niet echt toe om visueel voorgesteld te worden. Tenminste, dat is het hardnekkige vooroordeel dat nog steeds de ronde doet. We komen daarom even op onze voorbeelden terug. Waarom zouden we een website van een schrijver niet kunnen opvrolijken met een interview of een website over postzegels voorzien van foto’s van de mooiste zegels van het ogenblik of een video die aanschouwelijk uitlegt wat de hobby allemaal inhoudt? Praktische tips doen het altijd goed. Zo hebben veel mensen meer aan een uitlegvideo dan aan een tekst die dezelfde informatie als het ware op papier zet. Goede foto’s en/ of video’s zijn wel degelijk belangrijk voor een website. Ze zorgen ervoor dat niet alleen de interesse van uw bezoekers gewekt is, maar dat deze ook langer dan gemiddeld op uw site vertoeven. Zo kunt u rekenen op een verhoogde Return On Investment.

Bent u op zoek naar professionele foto's of video's?

Contacteer ons voor de mogelijkheden!

Contacteer ons
Algemene info over dit artikel
Het belang van goede teksten, foto's en video's op een website!
Titel
Het belang van goede teksten, foto's en video's op een website!
Onderwerp
Dit artikel gaat over het belang van goede teksten, foto's en video's op een website. Je krijgt hier tips en we vertellen je ook met welke punten je rekening moet houden.
Auteur
Bedrijf
BD Projects
Logo