+32 (0)14/960169 info@bdprojects.be

SEO bezorgt je website meer bezoekers!

SEO is een term die je meer en meer hoort vallen maar wat is het nu eingenlijk? In principe is dit makkelijk uit te leggen. SEO oftewel Search Engine Optimization betekent je website optimaliseren voor goed in de google ranking terecht te komen. Dus als jij met je website op de eerste pagina terecht wilt komen is dit zeker niet iets wat je aan de kant mag schuiven. Hieronder geven we 8 redenen waarom je als bedrijf SEO nodig hebt!

1. SEO werkt

Voor sommige mensen lijkt SEO maar een marketing term die gebruikt word om uw zuurverdiende winst af te nemen. De realiteit is dat SEO echt werkt!

Het gebruik van goede SEO strategieën zal zorgen voor meer bezoekers op jouw website. De technieken die worden toegepast evolueren constant maar de basiselementen van SEO zijn nog steeds hetzelfde als pakweg 10 jaar geleden.

Dit is goed nieuws voor mensen die beter in de zoekresultaten willen komen met hun huidige website. Meestal zijn er na een paar relatief simpele aanpassingen in de website al goede resultaten..

2. Meer en meer klanten doen onderzoek voor ze kopen

Wist je dat 70 procent van de consumenten online onderzoek doet voor ze een aankoop doen? Hierdoor is het belangrijk dat mensen op uw website terechtkomen en zo kunnen overgaan tot contact met u.

Het probleem is echter dat als er weinig of geen aandacht besteed is aan de SEO van uw website, uw klanten de website niet zullen vinden wanneer dit nodig is. SEO zorgt niet alleen voor de verbetering van de zichtbaarheid van uw website maar het helpt je ook de kans te verhogen op meer klanten.

3. SEO word meer en meer belangrijk voor kleine bedrijven

Smartphones, tablets en andere mobiele toestellen laten mensen to uw zaak te vinden waar ze ook zijn.

Meer dan 100 miljard zoekopdrachten gebeuren dagelijks op google. Een schatting is dat 50% van de mensen die uw zaak via mobiel toestel vind naar de winkel komt binnen 24 uur. Dit is een gigantisch voordeel dus!

Mensen die de SEO van hun website optimaliseren zullen beter in de zoekresultaten verschijnen wanneer mensen zoeken naar uw diensten of goederen. Dit is een opportuniteit die u niet mag missen tenzij u natuurlijk net als veel mensen aan de zijlijn blijft staan en niet investeert in het terug gevonden in de zoekresultaten op google.

4. Uw concurrentie doet het ook

Wees er niet al te zeker van dat als uw website op dit ogenblik een goede ranking heeft dit zo blijft. Meer en meer mensen investeren in de SEO van hun website en dit kan ook een impact hebben op de manier waarop uw website word weergeven. De concurrentie voor hoog in de zoekresultaten te komen word groter en groter…

Het probleem is dat er op de eerste pagina van google maar 10 websites worden weergeven terwijl er duizenden websites zijn die ook over hetzelfde thema gaan. Een goede SEO is geen 100% garantie op de eerste plaats maar kan toch zeker je website een duwtje in de goede richting geven.

5. Een goede ranking is goed voor het imago van uw bedrijf

Het grootste deel internet gebruikers (tot 80%) volgens sommige studies slaan de betaalde advertenties over en focussen zich enkel om de normale zoekresultaten. Dus een goede ranking bij google kan het verschil maken tussen een nieuwe klant of niet. Uw website SEO optimaliseren heeft enkel en alleen voordelen omdat meer bezoekers voor meer klanten zorgt en uiteindelijk meer winst.

6. SEO is een investering

Betaalde advertenties zijn een andere mogelijkheid om uw website naar de eerste pagina te jagen. Deze advertenties leveren snelle resultaten op maar spijtig genoeg zijn deze niet permanent. Je kan dit vergelijken met een appartement huren of een appartement kopen. Als je stopt met de advertenties word de flow van bezoekers ook stopgezet.

Als je de website op een natuurlijke manier optimaliseert voor goed in de zoekresultaten weergeven te worden zal dit een permanente meerwaarde zijn die niet tijdelijk is zoals betaalde advertenties. Spijtig genoeg neemt dit tijd in beslag voor de resultaten 100% zichtbaar worden.

7. Je wilt in de mobiele zoekresultaten komen

Meer en meer mensen bezoeken het web met mobiele toestellen, dit is ook een reden waarom SEO zeer belangrijk is. Dit zorgt ervoor dat klanten uit de buurt bij u terecht komen.

8. SEO loopt niet weg

Telefoonboeken komen waarschijnlijk niet meer terug… Investeren in SEO blijkt al 20 jaar een goede beslissing voor bedrijven en organisaties, er is ook geen teken dat dit in de nabije toekomst gaat veranderen. Vergeet dat het nooit te laat is om uw website een boost te geven, pas wel op want als je te lang wacht zal je meer tijd moeten investeren om de anderen in te halen!

De SEO van uw website verbeteren?

Contacteer ons voor de mogelijkheden!

Contacteer ons
Algemene info over dit artikel
8 redenen waarom je als bedrijf SEO nodig hebt
Titel
8 redenen waarom je als bedrijf SEO nodig hebt
Onderwerp
SEO bezorgt je website meer bezoekers! SEO is een term die je meer en meer hoort vallen maar wat is het nu eingenlijk? We geven je hier graag meer uitleg!
Auteur
Bedrijf
BD Projects
Logo