+32 (0)14/960169 info@bdprojects.be

Met de duizelingwekkende groei van mobiele apparaten , zoals smartphones en tablets is het nu van essentieel belang dat uw bedrijfswebsite mobiel vriendelijk is zodat uw klanten en prospects eenvoudig kunnen bladeren en informatie vinden, ongeacht welk type apparaat (telefoon, tablet, desktop, etc.) ze gebruiken.

1. Mobiel gebruik zit in de lift!

Op dit moment, bezit meer dan 70% van de volwassenen een smartphone en is bijna 60% van de websitebezoeken via een mobiel apparaat. In feite zijn er momenteel meer mobiele apparaten op de aarde dan mensen. Elke maand groeit het gebruik van mobiele apparaten, Dus meer en meer mensen zullen uw website bekijken vanaf een mobiel apparaat. Als hun mobiele ervaring op de website niet optimaal is, is de kans groot dat ze een website van één van uw concurrenten / collega’s bezoekt.

2. Online winkelen gebeurd meer en meer…

Online winkelen is makkelijker dan in de auto stappen en naar de winkel rijden en het is nog makkelijker als je het kan doen in uw favoriete stoel, terwijl u TV kijkt. 80% van de consumenten gebruikt regelmatig hun smartphone of tablet om online te winkelen. Als uw producten en diensten zijn niet makkelijk te bekijken zijn vanaf een telefoon of tablet, mis je een kans.

3. Sociale media verhoogt mobiele bezoekers

Meer dan 55% van de sociale mediaconsumptie gebeurt nu op mobiele apparaten, dus het delen van links op sociale media sites zoals Facebook, YouTube, Twitter of Google Plus zal een verhoging van het mobiele bezoekers veroorzaken.

4. Responsive websites komen hoger in google ranking!

Responsive design is google’s aanbevolen aanpak voor mobiele web design. Google zal automatisch voorrang geven aan websites die responsive zijn omdat ze zorgen voor een betere gebruikerservaring dan op websites die niet mobiel vriendelijk zijn.

Bovendien, mobiele telefoons hebben nu een apart Google zoekalgoritme, dus alleen maar omdat uw site hoog scoort via een desktop search betekent niet dat het zal blijven om een goede ranking te krijgen voor voor mobiele zoekopdrachten. Als u denkt aan SEO is het zeer belangrijk hier rekening mee te houden.

5. Responsive design laat je website er goed uitzien op vele apparaten!

Wilt u een webdesign die op elk scherm er goed uitziet? Dan moet u kiezen voor responsive webdesign. responsive webdesign zorgt ervoor dat uw website aangepast word naar het formaat van het scherm waarop uw bezoek de website bezoekt. Je zorgt ook voor een veel betere gebruikerservaring en zo meer kans om een interactie te krijgen van een bezoeker.

6. Responsive design kan makkelijk beheerd worden

Er zijn momenteel veel organisaties die eigenlijk twee websites hebben: 1) hun belangrijkste site en 2) een tweede mobiele versie van hun site. Dit was een vrij gangbare praktijk voor oude websites voor responsive design er kwam. Dat betekende meerdere versies te beheren en updaten –> inefficiëntie!Met een responsive site, word het grootste deel van de website automatisch omgevormd naar een mobiele versie voor een betere mobiele gebruikerservaring. Zo hoeft u maar 1x aanpassingen te doen op uw website en worden ze op elk scherm goed weergeven.

7. Betere gebruikerservaring

Er zijn tal van zakelijke redenen om een responsieve website te hebben, maar ze hebben allemaal te maken met het doel om een betere gebruikerservaring voor uw publiek te garanderen. Een responsive site betekent niet meer knijpen en zoomen, en niet meer opzij scrollen om de website duidelijk en goed te bekijken!

8. Een betere toiletervaring

Ten slotte is er nog een verontrustend feit over de groei van het gebruik van mobiele telefonie:
75% van de mensen brengen hun telefoons mee naar het toilet!
Dat is zeker geen indicator van de ondergang van de mensheid, maar het is waar. En als mensen op het toilet zitten, kunt u op zijn minst hen voorzien van een positieve gebruikerservaring.

 

ga responsive!

Wenst u professioneel een website te laten bouwen?

Al onze website worden responsive gebouwd zodat uw klanten uw website probleemloos via mobiele toestellen kunnen bekijken!

Contacteer ons
Algemene info over dit artikel
8 Redenen om te kiezen voor een responsive webdesign
Titel
8 Redenen om te kiezen voor een responsive webdesign
Onderwerp
Met de duizelingwekkende groei van het gebruik van mobiele toestellen moet u zeker rekening houden dat uw website er op elke toestel goed uitziet!
Auteur
Bedrijf
BD Projects
Logo